Menu
Gildia Pióra na Patronite

ścieżka za domem

niebo jest bliżej niż myślisz
wystarczy przejść przez drogę
tylko wyplątać dłonie
z powrozów codziennych spraw
i jeszcze stopy uwolnić
z cierni przyziemnych marzeń
a później przejść przez łąkę
nie odwracając głowy
oprzeć się słodkiej woni
kwitnącej macierzanki
i odejść tak jak się przyszło
nie zostawiając śladów
na białej pustyni traw

137 610 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • Adnachiel

    21 August 2014, 19:03

    J'irai où tu iras, mon pays sera toi
    J'irai où tu iras qu'importe la place
    Qu'importe l'endroit

  • 18 August 2014, 18:49

    tak mało, a tak wiele ...tak cicho ...a głowa pełna nadziei :)

    pozdrawiam M. jak zwykle ...z serca :)

  • Rikitikitawi

    17 August 2014, 13:43

    Śliiiiiicznie:))))
    Pozwolę sobie Madzia na taką opinię ;)

    Taki mały odcisk śladu
    Zmiksowane po mojemu
    Lecz dla Ciebie i przykładu
    To rzecz jasna, brak mi tlenu;)

    "W świecie gwiazd żyjemy przecież
    a w zasięgu mamy wszystkie,
    ręce plączą się o siebie
    choć pozornie to też z zmysłem.
    W kostkach nogi powiązane
    ich marzeniem tylko wolność,
    aby mogły iść w nieznane
    pola kwiatów, pola wrażeń.
    Nie odwracać się za siebie
    powstrzymując się co krok,
    to co kwitło kwitnie przecież,
    chociaż w gwiazdach wielki tłok.
    Jedna ścieżka w tam i nazad
    stopa śladów nie zostawia.
    Zieleń już się nie ugina,
    bo jak biała jest pustynia...;)"

    Twoje - Moje - Słowa ;)

    Pozdrawiam:)))