Menu
Gildia Pióra na Patronite

Idę brzegiem...

Niebiańska muzyka
Unosi się w powietrzu
Niczym zapach lawendy
Słyszę szum morza
I z wiatrem niesione wspomnienia
Zapłakała cisza a serce zadrżało
Na wietrze unoszą się myśli
Płyną do Ciebie spienioną falą
Studzą uczucia
By nie spłonęło serce
Idę brzegiem
Czuję dotyk ciepłych słów
A na ustach słodycz z tamtych dni
Twój obraz wmalowany w serce
Zatańczył w oczach
Przywołany tęsknotą
I pozostał tylko Duszy krzyk
W odchodzącym dniu
I bolesna pamięć
Zamknięta w ciszy snu

Ennio Morricone - Le vent, le cri

27 425 wyświetleń
180 tekstów
11 obserwujących
  • miramija

    16 May 2012, 19:06

    Piękny wiersz...

  • aloya

    16 May 2012, 15:00

    Dziękuję serdecznie;)

  • eskimoska86

    16 May 2012, 11:21

    nostalgia zamknięta w słowach... ładnie:)

  • Akte

    16 May 2012, 11:07

    Podoba mi się :)
    pozdrawiam ciepło

  • R.A.K.

    16 May 2012, 10:41

    Ładnie! :)
    Pozdrawiam...