Menu
Gildia Pióra na Patronite

nie afiszuj się z miłością

jest krucha i delikatna
potrzebuje troski
i bezpieczeństwa

ona nie chce
być gwiazdą

jest amatorką
daj jej swobodę
dobrą sofę
drogie wino
jakiś kawior
albo szpinak

rozpieść ją
do końca

a zostanie

wciąż nienasycona

wtedy będziesz mógł
ją pokazać
ubogiemu światu

nie nasycisz jej
lecz wysławisz

nie wynoś jej na ołtarze

schowaj pod łóżkiem
zakop za garażem

38 193 wyświetlenia
454 teksty
25 obserwujących
  • wdech

    24 July 2014, 10:47

    To dobrze... :) bo po co zrobić sobie niepotrzebne odciski na dłoniach od łopaty - nawet
    gdyby była od Fiskarsa :)
    Gdy choć raz w życiu, staniesz na ślubnym kobiercu / z welonem / i zrealizujesz się jak kobieta
    dźwigając wszelki trud z tym związany i nic Ci nie przeminie, nic z tego nie umknie - wtedy możesz być pewna, swoich słów - rzucanych dziś na wiatr.
    A tak... to gadać sobie każdy może.

    pozdrawiam :)

  • zakochaneniebo

    24 July 2014, 09:22

    Ja swojego ukochanego tez nie zakopie. ;)
    Ale miłość, uczucie. Zostawię przy sobie i nie podzielę się z kimś trzecim.

  • Szukającsiebie

    24 July 2014, 00:53

    Prawdziwe, mądre i oryginalne.

  • wdech

    24 July 2014, 00:12

    he hmm...
    nie wiem do czego namawiają ostatnie wersy:)
    ale ja mojej ukochanej nie zakopię za garażem :))