Menu
Gildia Pióra na Patronite

W KROPLI DESZCZU

Nic tylko żyć radością
Słodkością dojrzałego banana
A tym samym smacznie
I siedząc na balkonie
Patrzę w przedjesienny deszcz
Który karmi i poi kwiaty
Które mus się wiem odwdzięczą
Jędrnością barw w moich oczach
I moją sutą chęcią życia
A więc już są tymi strofami
I będą jeszcze następnymi
I zdaniami kolorowych
Dzienników moich a z deszczu będą
Czarną czcionką na białym
A tak barwną do wzruszenia
Jak jest gąszcz aksamitek
Jakby jeszcze widok z Matyski
Zachwycający taki jakby
Ilustracja do bajki
Napisanej dla radości dziecka
Czystej najuczciwszej

Deszcz jest wodą
A woda rodzi życie

Dla piękna

I wiesz jest w tym taka mocna nadzieja
Gdy cukrówki
Na drucie pod napięciem setek wolt
Nie boją się nic a nic
Ulewy i grzmotu

Bo widzisz nadzieja
Jest matką mądrych
I wiernych wierze.

To ona rodzi miłość
Wbrew

297 722 wyświetlenia
4773 teksty
34 obserwujących
  • 31 August 2016, 21:41

    Ładne.
    Pozdrawiam. :))