Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ktoś

Nic tu nie zmienione
A jednak pozmieniane
Jakieś moje wszystko i nic

Ktoś tutaj był i prócz
zapachu zostawił jeszcze
Te długie noce

Ktoś kto mi się śnił...

Nie dopiliśmy nawet naszych herbat
Nie zdążyły ostygnąć
W pół zdania podniosłeś/łaś się z krzesła
I zamknęły się za tobą drzwi w nich klucz
- co wypadł

Nie za dużo było tych okazji
Jak nauczyć się milczenia, szeptania
Ale to chyba całkiem dobrze
W niczym dobrym nie wróży rutyna
-Ale to ona nas oswaja

Z bezdechem w pełnym oddechu
I krzykiem w całym milczeniu
Z twoim całym i moim już tak nie całym życiem

By w tej chwili jednej
Jeszcze wciąż niewiadomej chwili
która z chwilą ma niewiele wspólnego

Dać mi jasność ale niepewność też...całkowitą.

3553 wyświetlenia
40 tekstów
1 obserwujący
  • ewelli

    19 February 2015, 09:47

    Ma coś w sobie .

  • 19 February 2015, 06:04

    Oj jakieś swojskie. Bardzo ładne z perspektywy ichniego
    Pozdrawiam ;)