Menu
Gildia Pióra na Patronite

''Wieczne''

Nic nie jest wieczne
prócz słów na kartce
zapisanych,
prócz serc dotkliwie
złamanych,
prócz sztuk pięknych
wykonanych.
A miłość jak proch
ulotna,
a szczęście - limitowane,
a człowiek - na chwile,
pieniądze - wydane.

4694 wyświetlenia
51 tekstów
6 obserwujących
  • marka

    28 July 2011, 22:38

    Ciekawy tekst.
    Przemijanie i kruchość wieczności.
    Gratulacje.
    Fajny pomysł.