Menu
Gildia Pióra na Patronite

"To coś"

Nic mnie nie wzrusza, nie rusza,
I choć cierpi moja dusza,
Nie chcę pomocy, a patrzeć w mą stronę –
Nie zmuszam.

Gonić i szukać tego czego nie mam,
A zawsze mieć chciałem.
Czegoś czego mieć nigdy nie będę,
Bo życie znów stwierdzi, że za mało się starałem.

I iść przed siebie drogą - niby wciąż tą samą,
Mijając wciąż tych samych - obcych ludzi…
I mając za sobą przeszłość – niechcianą,
Pragnę się w końcu z tego koszmaru wybudzić.

6574 wyświetlenia
88 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!