Menu
Gildia Pióra na Patronite

zimne ognie

niby zima za oknem
a śnieg ani nawet się śni
opieram o poręcz schodów
zbyt nieobecne spojrzenie

siedzę tu z zapałkami
choć ognia nie szuka już nikt

w jaskrawym świetle neonów
blakną dziecięce sny
w zimnym blasku lampionów
coraz bardziej marzną im dłonie

137 610 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • 15 December 2014, 22:47

    Ojej, a tak ... uważałem... :P
    Będzie trzeba szukać innej Matki Chrzestnej. :D
    Miło. Cała przyjemność po mojej stronie. :)))

  • giulietka

    15 December 2014, 21:11

    Dzięki, Piotrek, fajnie, że coś tu widzisz, okiem fachowca;)

    Cześć Art, jednego już chyba złapałam, chyba, że to jest Smok... tak czy siak miło, że wpadłeś;))

    Zbyt wiele, Kasiu, "lecz ludzi dobrej woli jest więcej i mocno wierzę w to,
    że ten świat nie zginie nigdy dzięki nim." I tego się trzymajmy;)

    Dziękuję Wam za to, że się zatrzymaliście przy mojej dziewczynce z zapałkami;)

  • Iکқяa

    15 December 2014, 13:21

    smutny obraz rzeczywistości.Zbyt wiele jest takich samotnych duszyczek...
    Pięknie napisane:)

  • 15 December 2014, 00:01

    Wstań Dziewczynko, bo... wilka złapiesz. ;)
    Znów Ci się nie udało...
    napisać czegoś brzydkiego. ;)

  • marka

    14 December 2014, 23:49

    Ta odskocznia od rymu na końcu to super. W ogóle klimat jest...jak obraz.

  • giulietka

    14 December 2014, 18:20

    Bardzo dziękuję, Elu.
    Pisałam z myślą o dzieciach, które nie czekają na pierwszą gwiazdkę...

  • Naja

    14 December 2014, 16:35

    Bardzo ładne "liryczne westchnienie" i analogia do mojej najbardziej ulubionej bajki z dzieciństwa :-)