Menu
Gildia Pióra na Patronite

Strzelanie miłością

Na zmiany w życiu przyszła dziś pora,
więc proszę, strzel we mnie strzałą Amora,
ja wezmę drugą, by trafić nią w Ciebie,
nieznane moce przyciągną nas do siebie.

Nie broń się, proszę, pozbądź się tarczy,
straconych chwil już nam dawno wystarczy,
niech się na miłość otworzą dziś serca,
niech się zapełnią puste dotąd miejsca.

Spróbujmy przekroczyć dziś raju bramy,
ucieszmy się z tego, że siebie mamy,
chociaż problemów przybędzie nieraz,
żyjmy tym, co jest tu i teraz.

(2011)

24 371 wyświetleń
215 tekstów
222 obserwujących
  • Żelek

    19 March 2012, 16:00

    Cieszę się, że komuś przypadł do gustu i tym samym dziękuję za pochlebną opinię :-)