Menu
Gildia Pióra na Patronite

Z kwiatów krzyż

,,Na ziemi gdzie Bóg przewodzi
z kwiatów krzyż
Na ziemi wolnych ludzi
z kwiatów krzyż
Na ziemi w bólu zrodzonej
z kwiatów krzyż
Na ziemi dziś tak umęczonej
z kwiatów krzyż
Z kwiatów krzyż ułożony
w blasku świec i krwią zbroczony.
Nam dziś wszystkim przeznaczony.

Na ziemi spragnionej pokoju
Na ziemi zawiedzionych znojów
Na ziemi obietnic bez pokrycia
na ziemi oszukanego życia

Na ziemi smutnych dzieci
na ziemi bez słońca radości
Na ziemi ojców zmartwionych
na ziemi matek zmęczonych
z kwiatów krzyż
Z kwiatów krzyż ułożony "

Październik 1982

1650 wyświetleń
26 tekstów
0 obserwujących
  • 19 March 2016, 13:56

    ...bo to jest piosenka, nawet pieśń śpiewana
    na wiecach,,Solidarnościowych" w latach 80-tych
    Dziękuję za wpisy. Pozdrawiam !

  • IKON

    6 March 2016, 09:18

    Zgadzam się z panem RozaR.
    Pozdrawiam serdecznie.

  • RozaR

    6 March 2016, 08:03

    Pięknie - na piosenkę się nadaje .