Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nawet Miłość.

Nawet miłość nie jest doskonała
Najmniejsza gwiazda przyświeca mi drogę
Jeśli tylko chcę przygasić ją mogę
Zanurzyć słońce w zimnej wodzie,
By zgasło na chwile, lub na całe wieki.
Najmniejsza cząstka zepsuje harmonie
W miłości, przyjaźni a nawet w przyrodzie.
Doskonałości nie znajdziesz na świecie,
W kosmosie, przeszłości, też nie znajdziecie.
Zatopić rozsądek, pogrzebać uczucia?
Wszystko bez skutku, bez rozwiązania.
Nawet miłość nie jest doskonała.

2337 wyświetleń
27 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!