Menu
Gildia Pióra na Patronite

i głupota musi kiedyś klęknąć

nawet kiedy rozbijesz słowo
o wiatr, co prosi o wiosnę

gdy pędy wypuści głupota
a pokłon złożysz bólowi
co gra na
skrzypcach obłudy

nie zamykaj okien
sercu

może tam na
chodniku

wspomnień
czeka na ciebie

człowiek

wyjrzyj
______________________

...z drugiego tomiku "blef dla życia"

78 380 wyświetleń
347 tekstów
254 obserwujących
  • anna kowalczyk

    28 January 2013, 17:02

    :)

  • 26 January 2013, 23:56

    Aniu... potrafisz swoją poezją poruszyć serca do głębi...
    Tak pięknie wzruszasz... Dziękuję :)))

  • anna kowalczyk

    25 January 2013, 00:28

    ...dziękuję Joanno, pozdrawiam...:)

  • słoneczniki

    24 January 2013, 22:04

    Wyjątkowy wiersz..