Menu
Gildia Pióra na Patronite

od i do

nawet jeśli uciekam
to przed samą sobą

z pełną świadomością swojego strachu
przed i po wczoraj

bez żałosnej naiwności
że po długim biegu
zapomnę skąd biegłam

nawet jeśli uciekam
po zmroku
bez pożegnania
to tylko przed swoim oddechem

moje kalendarze nie przepadną
choćbym biegła i biegła
nie przegonię
tego co było

uciekam tylko po to
by nauczyć
się zatrzymywać

18 031 wyświetleń
262 teksty
63 obserwujących
  • MyArczi

    7 September 2019, 18:39

    nie przegonię tego, co było

    lubię tu wracać

    od Nölle
  • 28 February 2015, 18:49

    pozdrawiam wszystkie panie i cieszę się, że choć na chwilę zatrzymały się

  • Malusia_035

    28 February 2015, 11:38

    zatrzymał mnie na dłużej ..

    Pozdrawiam :))

  • solus.amor

    27 February 2015, 22:22

    O wow,
    niesamowity.
    To ma taki piękny sens, ubrany w takie ładne słowa.
    Zazdroszczę, pozdrawiam cieplutko :)