Menu
Gildia Pióra na Patronite

trójwymiar

nauczyłeś mnie patrzeć w gwiazdy
nawet gdy ich stąd nie widać
i palcem na wodzie pisane
listy miłosne czytać

mówiłeś że jest w nas niebo
które w zmęczonym spojrzeniu
widać jak na dłoni

do dziś widuję w twych oczach
jaśniejszą stronę księżyca

137 610 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • mill

    29 December 2015, 16:15

    .....nadzwyczajny wiersz ....Madziu pozdrawiam Cię ...:*....

  • giulietka

    21 December 2015, 17:25

    Malusia, Cris, Bardzo dziękuję za Wasze słowa na wyrost, ale bardzo miłe;)

    Adnachiel, to Ty pierwszy pokazałeś mi ten horyzont i to co ponad nim... dziękuję.

  • Adnachiel

    21 December 2015, 13:19

    Nawet gdybym nie wiedział, kto napisał ten wiersz, byłbym pewny, że to Ty.
    Bo Twoje wiersze są jak... latarnia duszy. Ukazują wspaniały horyzont.

  • Cris

    21 December 2015, 12:27

    ...zachwyca...pozdrawiam serdecznie :)

  • Malusia_035

    21 December 2015, 12:04

    Piękny Madziu :)

    Pozdrawiam :)