Menu
Gildia Pióra na Patronite

zmęczenie

natrafiam wciąż na te same wiersze
zmęczył mnie płacz księżniczek z piasku
o to że wiatr, że słońce
w wolnych chwilach szarpią się za włosy
o hotelowe łyżki
wypatrują i z wolnych stolików kradną przyprawy
czasem z okna widzę
śmieją się
nie wiem czy wypada mi dłużej tutaj być
wstają w południe gdy ja szykuję się do snu
w milczeniu mijamy się na korytarzach

może dziś będzie inaczej
ktoś przyjedzie
pode mną dziś zwalnia się pokój
słyszę jedynie windę
serwis cichy i dyskretny
pewnie czeka ktoś
wtedy łatwiej się ruszyć

chyba to już uzalażnienie od gry
czekać właśnie tutaj na ciebie

30 113 wyświetleń
358 tekstów
51 obserwujących
  • silvershadow

    24 October 2017, 18:26

    Dzięki, nie spodziewałem się aż tylu (ciekawych) komentarzy.
    Pozdrowienia :)

  • RozaR

    14 October 2017, 20:45

    Pierwsze wersy zaczeły wciągać - dalsze zniechęcać .
    Proszę to rozważyć bo to drogowskaz.