Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tylko mój cień dotyka cię bez bólu

Na tapczanie osiadły łzy.
Kawa miała wtedy smak miłości
roztopionej nad ogniskiem,
żegnającym lato.

Nie było już później...
Ani powrotu do schronisk,
ani ciszy, którą mordował
najmniejszy hałas.

Pozostały tylko cienie,
co dotykają poranną rosę,
kiedy przebiegasz kilometry,
by uciec od pościeli,
przypominającej ci o oczach
wypalonych w słońcu.

146 971 wyświetleń
1738 tekstów
256 obserwujących
  • 30 August 2011, 11:37

    Nic jest pełne wszystkiego.

  • 29 August 2011, 11:57

    Parafrazując Alexa:

    To, co boli
    nie jest takie złe,
    to znaczy, że wciąż
    żyjemy
    a w nas nic jeszcze
    nie umarło.

    Dziękuję Wam. To nie ja zaskakuję, to mnie zaskakują i się tak samo pisze. :)

  • Leid3210

    29 August 2011, 11:42

    taka subtelna tesknota

    chcialoby sie powiedziec wrecz urocza

    gdyby tak nie bolala