Menu
Gildia Pióra na Patronite

święta blask

na świat przychodzisz
by umrzeć
na krzyżu nienawiści
w miłość przyobleczony

obiecany

kolędę ktoś śpiewa
zza okiem światełek kolory
potraw zapach
dziecięcy śmiech
prezentami wywołany

i tak mało nas
pamięta o Tobie
tak prawdziwie
widzi przez cały ten blichtr
złotego cielca

obiecany
lecz czy wyczekiwany ?

159 499 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!