Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jesień

Na strunach srebrnej harfy
wiatr zaplata z mokrych korali
warkocze kałuż

Ciemne pocałunki chmur
wędrują nad moją głową
w labiryncie miasta

Drzewa wykonują
najbardziej malowniczy striptiz sezonu
rozrzucając dookoła
żółto- czerwoną bieliznę

Noc oddycha coraz szybciej
w klepsydrze dnia

8845 wyświetleń
147 tekstów
5 obserwujących
  • 23 October 2018, 12:58

    @Malusia_035 Dziękuję
    @Vergil dziękuję
    @Badylek A tak jakoś literacko-metaforycznie mnie poniosło ;-)
    @yestem ha ha cieszę się :-)

  • 19 October 2018, 21:08

    Przekonałaś mnie... tym striptizem. :))

  • 19 October 2018, 21:02

    Drzewa wykonują...
    Ale wybujała fantazja... porównanie... metafora
    Striptiz- listopad. Ciekawe!

  • Vergil

    19 October 2018, 20:09

    Takie...
    Czarujące, bardzo ładne i ciekawe.
    Chce się czytać.

  • Malusia_035

    19 October 2018, 08:15

    Podoba mi się :)

    Pozdrawiam :)