Menu
Gildia Pióra na Patronite

Entr'acte

na skrzypcach moich rzęs
ustami pogrywasz
spóźnione obietnice
bezdźwięczne
kolejny antrakt
na wargach rozpoczęty

daremnych chęci
jękliwe głosy niesione
szczeka niedokończone
cóż po pamięci
w takim słuchaniu
i myśl zabłądzi

53 613 wyświetleń
414 tekstów
159 obserwujących
  • Bogdan Z

    4 April 2011, 19:30

    na skrzypcach moich rzęs
    ustami pogrywasz
    spóźnione obietnice
    bezdźwięczne
    kolejny antrakt
    na wargach rozpoczęty........

    kapitalnie to robisz - piszesz :)

  • Nika789

    27 March 2011, 15:50

    lubię takie niedopowiedzenia. dotykają. intrygują.

  • Voyage

    27 March 2011, 15:41

    Wspaniała poezja, pozdrawiam ciepło...;)