Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Brzydkie kaczątko"

Narodziło się dziecię,
urody przeciętnej.
Z biegiem lat dorastało,
w pięknej aurze dziecięcej.
Duże oczęta,
błękitem czarujące.
Ciemny blond loków,
na czółko opadające.
Piękna dziewczynka,
zaczynająca życie,
Dorastała jako brzydkie kaczątko,
wybrała ukrycie.
Pulchna twarzyczka
i krągłe kształty.
Bezlitośni rówieśnicy,
nie oszczędni w słowne gwałty.
Krościata cera,
stróju dość miernota.
Dojrzewała tak gorzko,
jako mała brzydota.
Z czasem kaczątko
zaczęło się zmieniać.
Wyrosło w górę,
i powoli zaczęto ją doceniać.
Smuklała prędko,
a i cera jaśniała.
Zmieniła styl bycia,
miano piękności dostała.
Choć piękno wierzchnie,
zaczęło zadziwiać.
Skromna dziewczyna,
zachowała duszy gładź.

14 538 wyświetleń
204 teksty
2 obserwujących
  • aniolupadly181010

    22 October 2014, 06:18

    Prawdziwe piękno. Ciało się zmieniło, dusza taka sama pozostała.