Menu
Gildia Pióra na Patronite

na przekór wszystkim
odnajdę szczęście
do słońca będę się śmiała
z radością przywitam
wiosny nadejście
i w rosie wykąpię się cała

na przekór wszystkim
odnajdę radość
odnajdę uśmiech szczerozłoty
zapomnę co rozpacz
zapomnę co zawiść
zapomnę jak smutne są słoty

na przekór wszystkim
odnajdę siebie
w kwiecistej sukni poranka
na przekór wszystkim
z tęczy na niebie
zbiorę kolory do wianka

nareszcie szczerze
będę się śmiała
całusa wyślę do słońca
i biegnąc po trawie będę śpiewała
zapachem raju pachnąca
na przekór wszystkim
odnajdę siebie
i nigdy nie będę płakała

11 103 wyświetlenia
117 tekstów
18 obserwujących
  • 25 January 2016, 15:48

    Ja też dziękuję :) dalej się uśmiecham. Pozdrawiam

  • Deszcz

    25 January 2016, 15:46

    Dziękuję za czas, poświęcony na odwiedziny i za ciepłe słowa. Mam nadzieję, że choć na chwilę uśmiechaliście się, czytając wiersz ;) chciałabym ... :D

  • nicola-57

    25 January 2016, 12:23

    "Kto nie dostrzega poezji, nie wie czym jest piękno."(Longin Jan Okoń)
    to jest poezja, dziękuję, pozdrawiam :)

  • fyrfle

    25 January 2016, 11:42

    No i pieknie, i to mi się qrva podoba FISZ.

  • Irysowa

    25 January 2016, 02:30

    piękny wiersz taki optymistyczny

  • 25 January 2016, 00:24

    Bogini szczęścia. Gratuluję. Pięknie.
    Czytając ten wiersz czuję, że ponad tym wszystkim co z potworną wrzawą za czymś nieokreślonym goni, kłóci się i skomli może być jeszcze szczęście i piękno.

  • 25 January 2016, 00:01

    Czego Tobie życzę :). Fiszka