Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sebastianie!

Bogini Twa!

Bogini Twa!

Na powitanie nowego dnia – dla Ciebie!
Ten nowy dzień omywa Cię – promieniem słońc ognistych,
Obloczek gra i rzuca cień na Twoją twarz – tak dzisiaj promienistą.
O świcie zbudził cię porannej rosy srebrnozłoty blask,
Przez zasłon grubych zwój spojrzał na Cię poranny brzask.
Czy byłam dzisiaj w twoim śnie tak pięknym jak marzenie,
czy byłam dzisiaj w gęstwinie cudnych jak sen marzeń?
Czy w dniu twym będę dzisiaj ja? Poświęcisz mi dziś swe spojrzenie?
Czy znajdziesz mnie dziś w chaosie życia trudnych zdarzeń?
Rzeźbił mnie słońca złoty blask, obłoczek muskał moją twarz.
I ja jak ty, dziś jestem znów, dziś tak daleko, i blisko tak.
Wyciągnij dłoń- ja jestem tu- obejmij mnie ramieniem.
Spojrzę przez ramię. I podam dłon i pójdę z Toba jak
Bogini Twa, czy Anioł Twój. Miłości rzuć wejrzenie.
Nie padniesz przed miłością ty, odejdę precz na zawsze.
I naszych światów, potęg tych, rozdzieli ogieeń jasny.
Ty chcesz być ze mną albo nie – to tobie decydować!
Bo tylko w twoim życia śnie ja mogę Cię radować.
Rozjaśni nas miłości blask lub czarnych chmur tych sidła?
Ja jedno wiem – być ze mną chcesz i usta me całować.

5544 wyświetlenia
78 tekstów
3 obserwujących
  • zlo282

    24 June 2015, 20:06

    No dziękuje pięknie zaimponowałaś mi pozdrawiam