Menu
Gildia Pióra na Patronite

Początek

Na początku jest...Myśl
Myśl ,która artykułuje słowo.
By biały format znikł
Zapisany duszą ,nie głową

Myśl...jak iskra wskrzesza
Wielkie stosy , nikłe płomienie.
Zabiera mir ,pieleszy
Ginie ,przez serc zwątpienie.

O palmę pierwszeństwa walczy
W ciemnym zaułku ,usycha.
Ona...rozkrzyczana i kapryśna
Złożona w kostkę ,w szafie sceptyka.

Na początku jest...Myśl
Nim rozbrzmiewają słowa.
Darem dla pragnących słuchać
To im , zawsze miło je podarować .

28 548 wyświetleń
387 tekstów
33 obserwujących
  • Cris

    29 January 2017, 22:42

    Ten wiersz ma rytm i sens...podoba się.

    od Bromba