Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Napisałam cię od początku do końca.
Wers po wersie, po stroficy strofica,
Przyodziałam skrzętnie słowami
Wypełniłam stylistycznymi środkami

Narysowałam każdy detal twojej twarzy.
Dałam ci oczy, o których żeś nie marzył.
Nieokreśloną kredką usta twoje stworzyłam
Takie byś nimi dobrze smak z ust moich spijał.

Wyśpiewałam melodię twej duszy.
Pieśnią zdecydowałam, co serce twe poruszy.
Na pięciolinii jak masz żyć zapisałam
I na gitarze wdzięcznie ci zagrałam

Nauczyłam cię operować pięknymi słówkami.
Obdarzać mnie namiętnymi pocałunkami.
Kochać, adorować, ubóstwiać, podziwiać
Moje złostki i humorki bez słowa wytrzymywać.

Wyrzeźbiłam ci charakter naprawdę doskonały
Dłutem wydłubałam wszelkie twoje wady
Ze skały, z kamienia potwornie twardego
Zbudowałam twą osobowość. Stworzyłam cię całego.

I w końcu nazwałam cię moim ideałem.
Jesteś perfekcyjny i duchem i ciałem.
I każdej nocy śnię o tobie, każdego dnia marze
Mimo tego wszystkiego nie mogę cię znaleźć.

3519 wyświetleń
73 teksty
1 obserwujący
  • Myffa90

    13 October 2010, 09:10

    Ładny wiersz.