Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zadymiony pejzaż z przeszłości

Na pianinie ktoś w tle grał,
tym, które skończyło już
tyle lat,
melodią zakołysało
chylące się ku ciepłu
martwe ściany.

Matka śpiewała dziecku
o świecie innym
niż ten widziany.

Powieki nie uciekały
przed senną przepaścią,
umysł nie bronił się,
odpłynął,
wraz z wygrywaną baśnią,
i płonącą we krwi
ożywioną pasją.

Osiadła tęsknota,
pieśnią strącona z duszy,
w ciemnym kącie.

Łzami wyściełała sobie drogę
do miłości
konającej na froncie…

9526 wyświetleń
114 tekstów
83 obserwujących
  • 29 July 2011, 10:02

    Dziękuję. :)

  • 28 July 2011, 15:13

    Ładny... :)

  • Pytia

    28 July 2011, 11:20

    Przepiękny.....aż dech w piersi zapiera