Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przeleciał mnie deszcz

Napadnięta przez deszcz
który spłukał mojej duszy kieszenie
otrząsam się powoli
z pyłków drażniących alergiczne serce
drąży mnie łza
słona jak żal co szczypie rany
podąża znaną ścieżką
opuszczając twierdzę strzeżoną jak
oko w głowie

276 054 wyświetlenia
2562 teksty
190 obserwujących
  • 30 April 2015, 22:28

    Ala pisze ostarnio d(r)eszczowce. ;)
    Bardzo mi się podoba.
    Pozdrawiam. :)

  • nicola-57

    29 April 2015, 20:28

    bez "komentu", bywało mi tak, bdb wiersz. Serdeczności

  • sprajtka

    29 April 2015, 20:16

    ładnie Ci w tym fasonie Dorotko;)

  • sprajtka

    29 April 2015, 20:15

    fajnie by było;)

  • sprajtka

    29 April 2015, 20:01

    Nie popadaj zbyt mocno...;)

  • słoneczniki

    29 April 2015, 19:58

    To chyba w dzisiejszej mojej tonacji...

  • sprajtka

    29 April 2015, 19:43

    Z deszczem trzymamy się za bary;)

  • sprajtka

    29 April 2015, 18:42

    Dzięki Różnie;)

  • Różnie na mnie mówią

    29 April 2015, 18:39

    Bardzo dobry, wiesz.