Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jak te wodorotlenki, chemiczna miłość

NaOH
higroskopijność
nie wiem czemu akurat o Chemii,
ale higroskopijność
kiedy moja właściwość dzisiejsza
teraźniejsza,
nie wczorajsza,
(a może wczorajsza,
może zawsze była i czekała
na Ciebie)
rozpłynę się pod wpływem
wody zawartej w powietrzu,
że niby ja się rozpływam
jak Cię widzę.
O2, H2, K2
a woda?
wodą, H¬2¬O. To są Twoje usta,
bo Ty jesteś tlenem
Twoje włosy są wiatrem
siłą w… niutonach?
ale to już fizyka.
V = s / t
jestem egzoenergetyczna
na sposób ciepła
i światła
(Ty jesteś ciepłem
i światłem)
na Twój sposób? reakcja przebiega
dalej
Uuq, Uub, Rg
ale jestem też endoenergetyczna
bo musisz dostarczać mi
energii
stale. energią też jesteś
TY.
Xe! ! !
czy chemia jest mało romantyczna?
nie wiem.
wiem, że
czuję do Ciebie jakąś
chemię.
ach i wiem coś
jeszcze
H, Li, K, Na
Rb, Cs, Fr, H
nie ma związku żaden
z powyższych
pierwiastków.
nie ma związku żadno
z powyższych
marzeń
(trujące uczucie
Hg, Br)
Z RZECZYWISTOŚCIĄ
ale przynajmniej mogę mieć nadzieję, że
będziemy jak te wodorotlenki
związek jonowy
kation + anion
ja będę ujemna
niezmiennie.

6199 wyświetleń
72 teksty
2 obserwujących
  • awatar

    14 August 2010, 21:31

    Siłę masz, czemu ją rozwadniasz w H2O i gnasz jak s/t razy o!
    pozdrawiam -

  • Wichura

    14 August 2010, 16:40

    Oryginalnie! :)