Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tu, gdzie chadza piekło i niebo.

nikt już nie chce walczyć
na noże gdy tępe ostrza

bez krwi jak bez emocji
brnący w ślepe zaparte

ile razy trzeba zwątpić
by własne zważyć grzechy

jak długo w nie spoglądać
żeby wydobyć sedno

co musi się jeszcze zdarzyć
byś się wreszcie opiamiętał

mój biedny bracie siostro
obojętny na ludzkie piękno

25 988 wyświetleń
524 teksty
59 obserwujących
  • fyrfle

    1 April 2020, 19:45

    Teraz jest czas, w którym warto powalczyć o piękno człowiecze uczynkiem i zaniechaniem,

  • Papużka

    24 November 2017, 08:50

    Good Morning :)

  • fyrfle

    23 November 2017, 13:54

    Good Afternoon :)

  • 26 September 2017, 22:09

    Piekielnie niebiański ;)
    Miłego wieczorku. :))

  • Papużka

    13 April 2017, 19:31

    :)

  • fyrfle

    13 April 2017, 11:28

    Piękny i z treścią.

  • silvershadow

    13 April 2017, 09:29

    Zastanawiający ...