Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Gwiezdny pył~~

Na nieboskłonie pełnym gwiazd
Szukasz tej jednej pośród nich
Co w serce mocno tak zapadła
Po nią do nieba mógłbyś iść

Trudno ją znaleźć wśród milionów
Choć mruga czasem dając znak
Nie dojdziesz do niej mleczną drogą
Chociaż tak bardzo jej ci brak

Nieosiągalna jak marzenie
To o niej będziesz dniami śnił
Lecz choćbyś oczy wypatrywał
To po niej tylko gwiezdny pył..

109 552 wyświetlenia
648 tekstów
56 obserwujących
  • 7 May 2015, 07:40

    W negatywie codzienności
    Twoje wiersze niczym zbawienny balsam
    potrafią ukoić
    każdy rodzaj gangreny duchowej

  • misiek45

    6 May 2015, 22:05

    Dziękuję i pozdrawiam Was milutko na wieczór :) :)

  • 6 May 2015, 21:48

    piękny wiersz
    pozdrawiam :)

  • Cris

    6 May 2015, 21:46

    ten wiersz jest pokarmem dla mnie...przeuroczy.
    z pozdrowieniami :) Agnieszko - Cris

  • mill

    6 May 2015, 21:33

    ...zatrzymał mnie ...ładny jest ;)...

  • M44G

    6 May 2015, 21:30

    Podoba mi się niezmiernie. Miłych i słodkich snów.