Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niebo(skłon)

Na niebie ciężkie chmury
Wiatr za sobą niesie
Dzień zły a wieczór ponury
A deszcz z ukosa sieje

Wiatr na dodatek wieje
A mi smutno jest
Ponieważ los się śmieje
I szczęścia nie mam też

A po mnie tak jak po szkle
Spływa deszcz
Po szybie ten z nieba
Po policzkach mych ten z łez

Czemu tak jest, że człowiek
Musi być samotny cały wiek?

http://www.youtube.com/watch?v=5KcRl1p2waM

66 748 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    21 September 2012, 21:03

    Myślisz Maju, że ja umiem pisze tak jak widzę świat. Ty też to potrafisz tylko inne masz spojrzenie na świat. Pozdrawiam Cię Droga Maju.

  • Insomniaa

    21 September 2012, 21:00

    chciałabym potrafić pisać na tego typu tematy. zazdroszczę, pięknie wyszło.

  • M44G

    21 September 2012, 12:03

    Racja Agnieszko Pogoda ładna i u mnie słonce choć ręce chłodne.

  • M44G

    21 September 2012, 12:01

    Ja Ciebie też Pozdrawiam Serdecznie Romanie.

  • R.A.K.

    21 September 2012, 11:58

    Ładnie Marjanie!

    Pozdrawiam :)

  • agniecha1383

    21 September 2012, 11:57

    :) To raczej ja skradłam będąc tuż za Tobą i przerobiłam na bardziej pozytywny:) i taki ma wiać ...spójrz za okno być może pogodę masz taką jaką ja opisałam bo ja mam:)Chłodno ale pięknie:)

  • M44G

    21 September 2012, 11:57

    :)

  • M44G

    21 September 2012, 11:51

    Miło mi bardzo smuteczka za opinię Twoja. Pozdrawiam Cie i życzę miłego dnia.

    Agnieszko jaka obszerna wypowiedź. Podkradłem troszkę Twojego wiatru mam nadzieję, że się nie gniewasz? Miłego dnia i aby lato jesienią było też.

  • agniecha1383

    21 September 2012, 00:02

    :) Marjanie:) To nie ten wiatr... przyjmij mój by rozgonił smutki ukryte w chmurkach co nad Tobą zawisły a że słonko za towarzysza miał razem osuszą deszcz na twarzy:):):) Co do samotności życzę by jesień udekorowała Ci drogę chociażby do parku kierując... gdzie być może ktoś czeka na wspólny spacer pośród kasztanów...pozdrawiam cieplutkim uśmiechem:)

    śliczny wiersz choć smutny:)

  • M44G

    20 September 2012, 20:47

    Aniu i Hanno nie martwcie się o mnie bo kto wie może i już Ktoś taki jest? A reszcie, dziękuję Wam wszystkim z Całego Serca, że tak myślicie. Niech wam szczęście w miłości dopisuje i w życiu codziennym też. Dobrej nocy życzę i wspaniałych snów.