Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wianek

Na niebie, chmura o chmurę uderza,
Na ścianie farba biała, jeszcze świeża,
Nad nami samolot, pędzi - do celu zmierza,
W świecie, "dobro" nad dobrem zwycięża.

Deszcz pomrukuję o szybę,
Goni me myśli w ciemne kąty.
Ile razy, w mych słowach chybię,
Gdy uwiążę z nich wianek - całkiem mądry.

15 093 wyświetlenia
243 teksty
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!