Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czas niedokonany

Na nagim stole snów
ścieżkami z życzeń utkanych
rozsypały się koraliki
wyborów niedokonanych

Nie ograną ich zimne dłonie
na drodze im łza nie stanie
jak pocałunki na brzegu
rozkoszy niezatrzymane

Spadną na duszy podłogę
potoczą się jak losy niczyje
do stóp pobiegną w ukłonie
ginąc w dróg niewybranych pyle.

Na mgieł atłasowych obrusach
wypełnią kielichy wzruszeniem
czas toast do ust drżących wzniesie
za dni nienazwane wspomnieniem.

137 610 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    3 March 2011, 19:25

    To porwanie jest dla mnie wielkim komplementem;)
    Dzięki Marie i pozdrawiam;)

  • Papillondenuit

    3 March 2011, 19:18

    zabieram do siebie... cudo
    :)

  • giulietka

    27 February 2011, 09:53

    Michale, każde słowo, które zostawił Ktoś, kto go przeczytał, jest bezcenne! Dziękuję;)

  • giulietka

    26 February 2011, 21:11

    Aguś, ucieszyło mnie zwłaszcza to "inna", bo łatwo popaść w rutynę...
    Dziękuję za komentarz, miłego wieczorku;)

  • giulietka

    26 February 2011, 12:02

    Dziękuję Romku!
    Bon appetit!

  • R.A.K.

    26 February 2011, 11:42

    Wykwintne danie znowu nam Magdalenka zaserwowała, za pomocą tak łatwo dostępnych składników, jakimi są słowa. Jednak dobry kuchcik produkty zawsze dobiera odpowiednie, przez to smak jest wyśmienity a degustatorzy wielce ukontentowani :)

    Miłego Dzionka :)

  • 26 February 2011, 10:27

    są dni które zapomnieć pragniemy, lecz trwają
    są dni które pamiętać byśmy chcieli, ulatują z czasem
    są dni które straciliśmy sami, ciężką są zadrą
    są dni które nam ukradziono, pozostał żal i łzy

    są dni ...

    >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

    czyż muszę dodawać, że dla mnie to taka odskocznia od tych dni ???

    pozdro ...