Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 4 November 2021

słona woda

na moim brzegu cisza
tylko dzień umie tak lekko odchodzić

słońce kładzie głowę na wodzie
jak dziecko na matki kolanach

skrzydłami białych mew
zamyka senne oczy

rybacy zwijają sieci

posiedzę tu i poczekam
tej nocy
jak przed laty
do rana

137 359 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • fyrfle

    4 November 2021, 10:46

    Taki oddech wśród zgiełku, może nawet wstrzymanie go.

  • 4 November 2021, 05:27

    Kati ma jednak moc. ;)
    Madź, gratuluję Afrodyto. :))

    • kati75

      4 November 2021, 08:19

      Zazdrośnik;-)))D A wiersz piękny i warty zatrzymania ;-)))

      od yestem
    • 4 November 2021, 18:02

      :* cmok - smok :D

      od kati75
  • onejka

    9 August 2018, 08:18

    Pięknie sentymentalny :)

    od kati75
  • giulietka

    12 July 2018, 10:23

    Poniosło Cię Mirku, ale bardzo przyjemnie Cię poniosło:)) Pozdrawiam słonecznie:)

  • fyrfle

    28 June 2018, 12:35

    Kawałek chwili zapisany tak, ze Niebo może zazdrościć dzieła...

  • giulietka

    28 June 2018, 10:15

    dziękuję, Kate, miło:)

    Karolina, taki heart breaker?, ale to było niechcący;)

    Rodia, jeszcze nie byłam na prawdziwym urlopie, ale już niedługo, teraz tak tylko majaczę z przepracowania:)

    Art, że czasem wpieniona, to fakt, ale żeby bogini to nie wiem:))

    Eliza, dobre i cztery!

    Pozdrawiam Was serdecznie!
    A żeby podgrzać atmosferę dodam:
    Do boju Polsko!!! ;))

    od kati75
  • one drop for all

    23 June 2018, 05:01

    podobaja mi sie ostatnie cztery wersy

    pzdrw

  • 20 June 2018, 19:05

    Madź – bogini miłości, zrodzona z fal morskich... zawsze wiedziałem. :))

  • .Rodia

    20 June 2018, 13:14

    to chyba czas wracać do pracy Magdaleno
    za dużo tego urlopu skoro nocami nad brzegiem siedzisz

    zarzucasz chociaż sieci? albo wędkę?

  • 20 June 2018, 12:49

    jak pięknie w tej ciszy- subtelność słów druzgocze pozytywnie serce