Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kamienny sen

Na moim brzegu wiatr ucichł
opadła tęsknoty mgła
zamykam rzekę słów w próżni
zatapiam jak list w butelce

Opieram głowę o skałę
nie mówi nic
brakło słów
a jednak
wciąż przy mnie trwa

Kiedy za bardzo kochamy
podobni jesteśmy kamieniom
które swoim milczeniem
chciały powiedzieć najwięcej

137 610 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • 15 April 2012, 12:29

    a gdy milczenie
    miłości słowami krzyczy
    łzy wyciskając niemocy
    tragedię duszy
    pisze strofy
    w teatrze cieni wystawianą
    a widzem serce
    moje obumarłe

    co noc
    gdy oczy zamykam znużone
    unosi się w górę kurtyna
    na scenie sztuka
    z moich marzeń upleciona
    świtem antrakt
    wytchnienie przynosi

  • giulietka

    14 April 2012, 20:06

    Oj Michał, Michał... ;)
    Dziękuję.

  • zugimihau

    14 April 2012, 19:58

    Idealne

  • giulietka

    14 April 2012, 15:35

    Doskonały słuch Margo;)

    Wojtku, i to jest dobre pytanie, tylko nie wiem czy jest na nie dobra odpowiedź...

    Dziękuję Wam za odwiedziny i miłego popołudnia;)

  • No_One_

    14 April 2012, 10:51

    +