Menu
Gildia Pióra na Patronite

Krajobraz bez gwiazd

Na moim brzegu cisza
nieroztańczone śpi niebo
słone krople wtapiają się
w krajobraz moich ust
i tylko znajomym szeptem
wiatr pyta mnie dlaczego
serce nie chce już bić
w rytmie tamtych nut

Nad ciemnych myśli skarpą
stanęłam zbyt daleko
osunęła się twoja ziemia
pod moimi stopami
słyszałam twój głos jeszcze
we mgle nad czarną rzeką
gdzie mnie szukałeś wzrokiem
pomiędzy złymi snami

Nie jestem już gwiazd hetmanką
której niebo zazdrości odbicia
nie pojmuję ciągle dlaczego
pochylasz się nad mym cieniem
ale uwielbiam gdy patrzysz
na mnie przez promień księżyca
i dotykasz mych rzęs
najpiękniejszym
ze smutków utkanym spojrzeniem

137 918 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • 26 May 2011, 22:31

    dotykam każdej litery, smakuję jak najdelikatniejszą czekoladkę, wers po wersie ...aż

    "...najpiękniejszym
    ze smutków utkanym spojrzeniem ..."

    ja nie wiem ...pozostawię to jako komentarz ...bo cokolwiek napiszę będzie zbyt miałkie ...zbyt oczywiste ...

    pozdrawiam z serca ...i sercem czytam ...

  • 22 May 2011, 17:42

    Madziu...
    Twoje krajobrazy piórem wymalowane.. głęboko w sercach są zapisane :))

    Pozdrawiam ciepło :)

  • giulietka

    22 May 2011, 11:08

    Cieszę się, że klikasz...;)

  • giulietka

    22 May 2011, 11:03

    Adnachiel... Wiem:)

    Alex, Alex... czyli wszystko w normie, znów Ci mowy nie odebrało;)

  • Adnachiel

    22 May 2011, 10:23

    Wiedz*
    Przepraszam za błąd.

    Ale dodam tylko, że znów jestem zachwycony Twym wierszem :-)

  • Adnachiel

    22 May 2011, 10:22

    I choć jeszcze nie świtu pora, nie czas wschodu nowego dnia.
    Wiedź, że ktokolwiek miałby twe wiersze najmocniej kochać
    To będę zawsze ja.