Menu
Gildia Pióra na Patronite

Łono

Na łonie natury usiądę stroskany,
a jednak połamię swych myśli kajdany.
Popatrzę na morze, nakarmię łabędzie
I lepiej mi będzie...

Odejdę daleko od cywilizacji,
od wyścigu szczurów, chorej biurokracji,
od zgiełku i huku i jeszcze od skwaru...
Po to by zgasić płomienie pożaru...

Zaśpiewam Stachurę i pogram na flecie!
Aby chociaż w myślach donikąd odlecieć,
żeby się wyciszyć, zasnąć, uspokoić...
Nerwy poszarpane nareszcie ukoić!

6096 wyświetleń
28 tekstów
8 obserwujących
  • misiek45

    20 June 2012, 19:20

    Ładny tekst-pozdrawiam

  • słoneczniki

    20 June 2012, 11:59

    Błogość me myśli dopadły.
    Bardzo ładny.

  • annak

    19 June 2012, 23:13

    masz rację na łonie natury można odpocząć, uwolnić myśli i ukoić ból...ładnie wyszło :)))
    pozdrawiam serdecznie :)))))