Menu
Gildia Pióra na Patronite

Śmierci wąż

Najpierw mówisz: „pomóż mi!”
Potem nie odzywasz się.
Uratować życie twe-
niemożliwe dla mnie jest…
Mówisz: „pozwól odejść mi
i zatrzasnąć życia drzwi”.
Już nie mogę słuchać wciąż,
jak obok pełza śmierci wąż.

Nakłania mnie:
„Pozwól przez bramę przejść,
pozwól wejść mi w nią
to nie będzie błąd.
Jeśli pomóc chcesz,
właśnie zrobisz to,
gdy pogodzisz się,
co zrobi śmierci wąż.”

3079 wyświetleń
21 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!