Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gdy słońce…

Najlepszym sfinalizowaniem dnia
Jest niebywale zachód słońca
Jak ta cała czerwona kula ognia
Niebieskie niebo jarzącą purpurą osłania

Czy to w górach czy nad morzem
Słońce zachodząc powala swym urokiem
Ale jakby nie patrzeć nad wodą zachód gwiazdy
Tworzy niesamowicie romantyczne piękne obrazy

Rozżarzona gorąca piekielna sfera
Po lustrze wody się iskrami rozlewa
Tonie pod powierzchnią fal wodnych
Taki widok połączył już wiele par młodych

A gdy już całkowicie słońce zajdzie
Wtedy po szarości noc nadejdzie
I gdy niebo pozbawione chmur będzie
Przedstawienie miliarda słońc się odbędzie

66 747 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    24 March 2012, 21:25

    Sprawiasz mi
    Przyjemność Gabi
    Tymi słowami.
    Pozdrawiam Cię najgoręcej
    niech będzie Ci dane oglądać zachody słońca jak najczęściej.

  • obca...**

    24 March 2012, 21:12

    "Rozżarzona gorąca piekielna sfera
    Po lustrze wody się iskrami rozlewa
    Tonie pod powierzchnią fal wodnych
    Taki widok połączył już wiele par młodych."

    Ten kawałek podoba mi się najbardziej ;)
    Świetny wiersz ;)

  • marka

    24 March 2012, 20:31

    Przypadł mi do gustu ten wiersz.