Menu
Gildia Pióra na Patronite

Najgorzej

Najgorzej jest zakochać się w swoim marzeniu,
Przy pełnej świadomości jego niespełnienia.
Gdy cały realizm skrywa się w cieniu,
Bez poczucia kłamstwa, naiwności cierpienia,
Marzenie złudne myśli zajmuje,
Oczy i tak ślepe razi blaskiem słońca.
I dzień codziennością nie poratuje,
A nocom niedośnionym nie ma końca.
Najgorzej jest kochać marzenie niemile miłe,
Podziwiać jego zamglone ciało,
I próbować zatrzymać szaleńczo na siłę,
I cieszyć się, że choć jedno zostało.

1206 wyświetleń
21 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!