Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zimowe muchy

Na Garncarskiej tańczyły muchy
jak na zakrwawionych drzwiach
bili świniaka na narodziny Jezusa
(a w szumie lutlampy lała się wódka)

"Szmaty, butelki skupuję szmaty skupuję"
krzyczał wychudzony człowiek z uczepionym
do roweru wózkiem
a słońce lizało mu twarz
z grudniowego mrozu palcem smutnym

Psychicznie chora Miśka lała mocz
przez okno na krzyczące dzieci
i wystawiała zad na znak protestu
przeciwko egzystencji

"Ona ma włosy na pupie"
stwierdzał mój kuzyn zdziwiony
a na to Duży Piotrek Dodawał
"Żebyś zobaczył jej pipę owłosioną"

Przedmieścia chaos i krew w kałuży
świnia lądowała w wannie
stygło podwórze marne
a nad nami święty
przełykał ślinę niezdarnie.

127 805 wyświetleń
1426 tekstów
95 obserwujących
  • 27 January 2013, 07:33

    Piotr, przeglądałam kiedyś Twoje zdjęcia- zastanawiałam się dlaczego moje fotki- chcociaż zainwestowałam w drogi aparat - nie mają takiej głębi, duszy, a są jedynie jakimś tam śladem na papierze...
    Teraz wiem- Twoje oczy to obiektywy, a wnętrze- matryca...to dar, z którym się rodzimy ( albo nie, jak w moim przypadku ;D).
    To ta szczególna wrażliwość, której tajników nie zdobędziesz w żadnej szkole...To dar...

  • luterin

    25 January 2013, 20:10

    Garncarska zatrzymana w kadrze...talentem.

  • Seneka 18

    23 January 2013, 19:13

    Jesteś niesamowity...

  • 23 January 2013, 13:28

    obraz pełen treści, jak przeważnie u Ciebie
    pozdr.

  • agniecha1383

    23 January 2013, 11:40

    wspaniały...pozdrawiam:)