Menu
Gildia Pióra na Patronite

Na Zmiany Czas.

Nadszedł czas zmian, czas wielkich przemian życiowych
Piękna twarz, piękny umysł, który cichutko się modli
O przypomnienie jakichkolwiek faktów sobie
I choć ciemna studnia, echo milczy, nie piśnie ni słowem

Zmieniasz tak cele, przyjaciół, rodziny
Mając pretensje, iż nie jest nic po myśli
I tak dzieje się, nagle stajesz się siwy
Mniej sił a skóra na twarzy nieodwracalnie się krzywi

Nie odwlekaj, nie zostawiaj, na zmiany nadszedł czas
Ino raz żyjesz, raz i nie przeżyj życia sam
Nie zegarki na zmianę, co czasu synonimem
Istniej i działaj, rób to, póki żyjesz.

43 923 wyświetlenia
514 tekstów
20 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!