Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bezpamiętnik

na drugą stronę rzeki
niewiele udźwigną mgły
Ty wiesz
że wszystko co miałam
zamykam w słońca ramionach

zostawiam tych parę słów
nieporadnych
jak łzy

życie to dziwny sen
który raz tylko się śni
gdy spełni się
gaśnie jak gwiazda
podmuchem wieczności strącona

137 610 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    19 December 2013, 08:56

    Dziękuję Wszystkim:)

  • AMA

    18 December 2013, 21:59

    mnie też ujął, pozdrawiam:)

  • marka

    24 November 2013, 22:49

    Smutny, ale też i piękny wiersz.

  • Adnachiel

    22 November 2013, 21:06

    Pięknie opisałaś to zapatrzenie...
    I ten sen, który tylko raz się śni.
    Czytałem 100 razy, ale dziś przeczytam sobie jeszcze kolejne 100 :)

  • krysta

    22 November 2013, 10:59

    ładny wiersz :)