Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wiersz Niebieski

Nad ogrodem noc ciemna, przeklęta
Gwiazdy znikły w zwątpień zamieci
Nagle niebo wiruje w rajskich dźwiękach
Ta melodia... jest przysięgą, że wrócisz

Słyszę drzwi skrzypnięcie znajome...
Ktoś tak lekko bramę serca przekracza
I zapala iskrą dźwięków łez lampiony
Sercu drogę duszy iskrami wyznacza

Gwar radosny pustkę alei wypełnia
Nie wiedziałam, że niebo można usłyszeć
Ta melodia jest jak sen, co się spełnia
Miasto aniołów w mym ogrodzie tętni życiem

*Inspired by Adnachiel

137 935 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    29 January 2011, 16:32

    Ojej:))
    Dziękuję Wam za tyle pięknych słów!
    Pozdrowionka:))

  • Huaquero

    29 January 2011, 16:24

    Cudny, ostatnia zwrotka szczególnie mi się podoba... :)) Ściskam :)

  • Papillondenuit

    28 January 2011, 00:16

    Niezwykły taniec myśli ubrany w słowa... I piękna gra do niego muzyka... :)
    Porywasz Madziu :-)

    Pozdrawiam cieplutko:)

  • 27 January 2011, 17:56

    czytam i łza wzruszenia w oku się kręci ...jak przy każdym Twym wierszu zresztą ...

    pozdrawiam ...

  • giulietka

    27 January 2011, 15:00

    Marka, zapraszam, bylebyś alergii się nie nabawił;)

    Kaju, dziękuję, czarujesz;))

  • IBELLA

    27 January 2011, 14:40

    Brawo Madziu ... :)

    "Ta melodia... jest przysięgą, że wrócisz"

    "Ktoś tak lekko bramę serca przekracza
    I zapala iskrą dźwięków łez lampiony
    Sercu drogę duszy iskrami wyznacza"

    Zachwycasz :)

  • marka

    27 January 2011, 11:12

    Wsadzę nosa w Twoje wiersze i powącham je dokładnie...
    Pozdrowionka

  • giulietka

    27 January 2011, 11:04

    Nie przegapiłeś, przecież jest "świeżutki" pisany dzisiejszego poranka;)
    Miło mi niezmiernie, że zwrócił Twoją uwagę:)

  • marka

    27 January 2011, 11:01

    Gdzieś go wcześniej przegapiłem, jest jak obraz z uczuciami.
    Piękny

  • giulietka

    27 January 2011, 10:59

    ~marka, schlebia mi Twoja opinia:)
    Pozdrawiam:)