Menu
Gildia Pióra na Patronite

przez mgłę

nad naszą rzeką już świt
lecz aniołów od dawna tu nie ma
szum wody zagłuszył szepty
ucichła znajoma melodia
po drugiej stronie milczenia
przychodzisz mi co dzień na myśl
chciałabym krzyknąć za tobą
lecz usta sznurują złe sny
mogę zostać z pustymi rękami
bylebyś nie odszedł bez słowa

137 934 wyświetlenia
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    2 August 2015, 21:27

    Bardzo Wam dziękuję, trochę z opóźnieniem, ale to przez urlop, od netu też;)
    Nicola, bardzo lubię tę piosenkę, a mi z kolei przychodzi na myśl inny wers:
    "Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..."
    I tego Wam życzę, Każdemu z osobna...

  • nicola-57

    22 July 2015, 22:06

    "W życiu piękne są tylko chwile..." I to jest ta chwila, gdy Twój wiersz czytam i chwile, gdy wczoraj wiersz ten czytałam. Pozdrawiam :)

  • mill

    22 July 2015, 07:20

    ......pięknie piszesz o tęsknocie ...;).....

  • 21 July 2015, 15:26

    Ładne.