Menu
Gildia Pióra na Patronite

Słoneczko

autor: J. Szumiło
przełom lat 1970/80

Nad miasteczkiem świt się budzi
I słoneczko wita ludzi

Ludzie wstają uśmiechnięci
Bo w kółeczko świat się kręci

W prawo w lewo dokoła
Biegnie z nimi pieśń wesoła

Radość niesie słońce wszystkim
Piękne słowa i uściski

Chłopak woła do dziewczyny
Dzisiaj pójdziem na maliny

Fajkę bierze dziadek siwy
Bo dziś rano jest szczęśliwy

Ciepłe słonko radość niesie
W każdym sercu odezwie się

Obudziło słońce róże
By pachniały dzisiaj dłużej

Piękną rzeczą jest słoneczko
Bo wesołe jest miasteczko

37 447 wyświetleń
613 tekstów
13 obserwujących
  • Cris

    6 May 2016, 22:48

    słonecznie u Ciebie Emilio... :))

  • Emilia Szumiło

    6 May 2016, 22:34

    dziękuję

  • Irracja

    6 May 2016, 21:28

    ... przypomniałem i skusiłem?... pichwal się też innymi, warto...

    ;-)