Menu
Gildia Pióra na Patronite

Małe Anioły

Nad małymi grobami
przysiadły Anioły w słoneczny dzień
Rozpostarły skrzydła
czyniąc wierzbowy cień

Jedne z twarzami
zastygłymi smutkiem kamiennym
Inne pozamykały oczy
smutkiem brzemienne

Siedzą tak
ręce załamały
Nowy Anioł doszedł…
a odszedł człowiek mały

I chciałby się wypłakać …
kamienne figury

Tylko czasem..

Kiedy dzień oblecze się
w kobaltowe chmury
Łkają Anioły ulewą
a nad nimi
płacze niebo...

14 303 wyświetlenia
197 tekstów
25 obserwujących
  • Elizabetta

    5 July 2012, 12:44

    Bardzo poruszający, piękny wiersz...

  • luterin

    4 July 2012, 22:55

    "Łkają Anioły ulewą"...cóż można jeszcze powiedzieć...

  • eskimoska86

    4 July 2012, 21:45

    dzięki dziewczyny za odwiedziny :)

  • misiek45

    4 July 2012, 19:57

    Ach te małe smutne anioły,smutny ale za razem piękny wiersz Faustynko-pozdrawiam serdecznie

  • eskimoska86

    4 July 2012, 19:12

    chyba tak jak się potrafi Dorotko

  • eskimoska86

    4 July 2012, 18:03

    może i piękny, nie wiem nie znam się...
    wolałbym nigdy go nie napisać

  • annak

    4 July 2012, 17:50

    bardzo ujmująco Faustynko, ale ładnie napisane...

  • R.A.K.

    4 July 2012, 17:39

    Wzruszający, piękny wiersz!

    Pozdrawiam :)