Menu
Gildia Pióra na Patronite

w oknie

nadejdą poranki bez wschodów
i noce bez uniesień
gdy nawet światło załamie
ręce nad moja głową

klucz żurawi
telegram
że kiedyś minie ta jesień

karmione nadzieją kwiaty
zakwitną w środku zimy
na zamarzniętej szybie
malowanej przezroczystą tęsknotą

137 934 wyświetlenia
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    19 October 2016, 14:45

    Natalio, dzięki za wgląd w moje bazgroły, tu i pod innymi tekstami, to miłe, że poświęciłaś im swój cenny czas.

    Michale, dla takich komentarzy chce się pisać kolejne wiersze, dziękuję!:)

  • silvershadow

    19 October 2016, 13:19

    No tak, to jeden z tych wierszy, po których przeczytaniu brakuje mi odpowiednich słów ... poza jednym - PIĘKNY ;-)

  • 19 October 2016, 12:42

    albo ten , wybitny ''klucz żurawi telegram że kiedyś minie ta jesień karmione nadzieją kwiaty itd''

  • giulietka

    13 October 2016, 06:57

    Art, chcesz, to załatwię nawet ciepły śnieg:)
    Chociaż smok ziejący ogniem na mroźne zimowe wieczory, to o wiele lepszy pomysł! Pozdrowionka;)

    Piotr, masz rację, jesienią Bóg maluje najpiękniejsze obrazy, jakby chciał krzyknąć: Hej! człowieku! zatrzymaj się i podziwiaj! Jestem ciekawa tych Twoich fotografii. podeślesz coś z Karkonoszy?;)

    Dziękuję Wam i malowniczego dnia życzę Wszystkim;)

  • marka

    12 October 2016, 23:16

    Wiersz piękny, a i jesień jest wspaniałą porą, przynajmniej dla mnie, pojawia się dużo obrazów do fotografowania.

  • 12 October 2016, 22:26

    U Ciebie nawet mróz potrafi być ciepły. :)
    Pozdrawiam. :))

  • giulietka

    12 October 2016, 12:57

    Adam, miło mi, w towarzystwie kawa zawsze lepiej smakuje;)

    eM, zawsze widzisz dalej, barwniej, piękniej niż ja zdołam opisać, a jednak nasze spojrzenia i tak zawsze się odnajdują we właściwym sobie miejscu i czasie. Mylisz się, o tym też jest, jak i o tym wszystkim, co w nim wyczyta serce.

    dziękuję i miłego popołudnia życzę

  • Adnachiel

    12 October 2016, 11:33

    Czekałem.
    Warto było.
    Za tą eterycznością i ulotnością kryć się może cały rajski ogród lub ojczysty pejzaż ukwieconych łąk.
    Wiem, że nie o tym jest wiersz, ale wydobyłaś z moich wspomnień właśnie taki obraz.
    Od Twoich wierszy nie tylko kwiaty, ale i moja dusza zakwita.

  • fotograf

    12 October 2016, 11:20

    ......... ciało dostało kawę, duszysko Twoje literki