Menu
Gildia Pióra na Patronite

Na COŚ to wszystko.

Na cóż mi Twoje wymowne gesty
Na cóż mi Twoje dłonie,
serce i dusza, umysł i ciało
Wszystko z tęsknoty płonie.

Na cóż mi słońce, chmury i niebo
Na cóż mi świat jest bez ciebie,
Szukam cię w mroku poprzez westchnienia
Szukam "bo mamy siebie".

Na cóż mi wasze chciwe spojrzenia
Na cóż mi wasza opinia,
Kiedy się serce żarzy z pragnienia..
dzieli cię tylko linia..

Na cóż te myśli, bóle, zwątpienia
Na cóż te słowa w złości,
W oczach twa dusza szepce życzenia
W oczach Twych tyle radości!

9241 wyświetleń
92 teksty
26 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!