Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kocham cię jak stopy wycieraczkę

Na co mi ta miłość
Gdy jestem wycieraczką
W którą wycierasz stopy
Ubrudzone w cudzym
.... bagnie

Na co mi ta miłość
Gdy jestem chusteczką
Cóż że haftowaną
Gdy chowasz mnie do kieszeni
Po otarciu łez

A te zastygają
Zostawiając plamy
Których nie może
Wyprać czas
Co goić miał rany

Na co mi ta miłość
Gdy jestem tłem
Tylko szachowicą
Na której toczy się
Gra o twą przyszłość

Na co mi ta miłość
Gdy pytasz jak dać
Rozkosz obcym ustom
To jak pytać raniąc
Czy nie za mało boli

Na co mi ta miłość
Gdy każesz wyłączyć serce
Skazując na samobójstwo
By uciszyć sumienie
Zostawiając tylko pustkę

Na co mi ta miłość
Gdy jestem wypełnieniem
Czasu, cudzych braków
Kitem w twoim oknie
Byś nie wypadła z ram

Na co mi ta miłość
Gdy brak ci wiary
Bo wlewasz ją
W dziurawe serce
Nigdy nie twoje

https://www.youtube.com/watch?v=k6FJ8g73tp8

103 443 wyświetlenia
1204 teksty
141 obserwujących
  • 15 January 2021, 22:41

    Ooo, dobrze przeczytać taki tekst. Szkoda, że dopiero teraz go widzę.
    Bardzo dobry.
    Pozdrawiam. :)

  • Gaia

    25 August 2015, 10:11

    Czasem trudno się odczepić
    od serca, od znajomych ścian i widoków
    gdy zwątpienie po jednej stronie
    a po drugiej tylko braki i ażury
    to gdzie podziać się ma miłość
    przeciągów wszak nie lubi...

  • Naja

    24 August 2015, 21:37

    Niesamowite są te porównania. Smutne takie...