Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Na cmentarzu niespełnionych obietnic
stała utracona wiara
płacząc nad grobem pustej obietnicy
Tuż obok czaiła się pycha
żałując nieumyślnej zbrodni
Uczciwość oparta o cmentarne mury
wzdychała nad swą winną pracą
Płakały płakały
póki wiatr nie przywiał im
ostatniego oddechu
A kiedy o świcie kopano ich mogiły
nikt nie zauważył
że ranna nadzieja wciąż żyła

357 wyświetleń
5 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!